THE STRUGGLE IS REAL: ACNE

De fleste som kjenner meg vet at jeg det siste året har slitt en del med akne, selvom det kanskje ikke alltid er så lett å se utfra bildene mine her på bloggen. Som tenåring var jeg en av de "heldige" som aldri hadde en eneste kvise. Huden min var på den tiden helt plettfri, men for et par år siden begynte huden min å forandre seg. Jeg fikk litt kviser, men det var aldri ille - frem til rundt ett og ett halvt år siden. Det var akkurat som at jeg plutselig en dag våknet opp med cystisk akne over nesten hele ansiktet, spesielt kinnene! Det var også på denne tiden at jeg begynte så smått å spise vegansk, og takk gud for det! Etter at jeg begynte å spise vegansk så jeg raskt drastiske endringer i huden min, og den blir bedre og bedre for hver dag! Men selvom jeg ikke lenger har cystisk akne, sliter jeg fortsatt med en del "white heads", litt aknearr og noen kviser her og der. Derfor bestemte jeg meg for å dra til en hudklinikk for å se hva de/jeg eventuelt kan gjøre for å få litt fortgang i prosessen. (Nå skal det sies at jeg har har gått på Isotretinoin tidligere, noe jeg absolutt ikke anbefaler noen! Bivirkningene kan ha mye verre utfall en akne noen gang kommer til å ha, men dette kan jeg skrive et annet innlegg om hvis noen ønsker det?)

Hudpleieren min foreslo at vi skulle starte med en rask kjemisk peeling og deretter en dyprensing av porene mine for å få vekk så mange "white heads" som mulig, samtidig som at hun ikke ville irritere huden min for mye på en dag. Behandlingen gikk veldig fint, selvom den til tider var litt ubehagelig med tanke på at hun presset ut en del urenheter. Hun avsluttet behandlinge med en deilig ansiktsmaske og en høyfrekvens behandling som visstnok skulle drepe alt av bakterier slik at huden min skulle holde seg ren. 

I og med at jeg akkurat har gått tom for hudprodukter, spurte jeg om hudpleieren min, Teyneal hadde noen å anbefale meg, og det hadde hun såklart! Jeg fikk med meg både vask, toner, dag/natt krem, peeling og maske som jeg er kjempe spent på å begynne å bruke (vegansk & cruelty free)! Maxwell, som klinikken heter har utviklet sin egen hudpleieserie som de kun selger hos seg, og skal visst nok være av veldig god kvalitet. Så jeg krysser fingrene for at disse produktene fungerer godt for meg og min hud! 

Neste søndag reiser jeg tilbake til Norge, og siden det kun er en uke til jeg skal reise foreslo Teyneal at jeg skulle komme innom en eller to ganger for å gå over ansiktet raskt med en høyfrekvens behandling. Så nå er jeg veldig spent på å se hvordan huden min kommer til å se ut om en ukes tid, selvom jeg vet at det vil ta lenger tid før den har leget seg hundre prosent.

Jeg tenkte at det kanskje ville vært interessant for dere å få oppdateringer på hvordan huden min forbedrer (evt. forverrer seg..) her på bloggen? Jeg vet at jeg ikke er den eneste som sliter med uren hud, så jeg tenkte at det kanskje kunne være litt til hjelp? Isåfall planlegger jeg å legge ut både før og etter bilder, og for eksempel sammenligne fra uke til uke. Jeg skal definitivt tilbake til Teyneal også, så da kunne jeg eventuelt spurt om litt tips og triks til dere. 

x
Kaja

2 kommentarer

Arlene

05.12.2015 kl.12:49

Wow, tusen takk for tips :)

KAJA HØGLUND

08.12.2015 kl.01:04

Arlene: Bare hyggelig! :)

Skriv en ny kommentar

KAJA HØGLUND

KAJA HØGLUND

22, Lier

My name is Kaja Høglund (21 y/o) and I love everything that has to do with photography and traveling. I'm currently living on the golden coast of Australia - enjoying life and studying Graphic Design/Photography. CONTACT: KAJA_HOGLUND@HOTMAIL.COM

Follow

Kategorier

Arkiv

hits