CRUELTY FREE

Testing på dyr er utrolig grusom praksis og det har blitt bevist opptil flere ganger at det er totalt unødvendig. Nå som vi er i 2015 er jeg ganske sikker på at de aller fleste er imot dyretesting, men dessverre tror jeg ikke at mange nok faktisk tenker over dette når de er ute å handler. Jeg er ganske sikker på at de færreste bevist ønsker å støtte en så ond business, men når man ikke tenker ordentlig igjennom valgene sine, er det faktisk det man gjør. Sminke og kosmetikk er noe som ofte blir testet på dyr, og til tider er det vanskelig å finne ut om produsenten tester på dyr eller ikke. Om man leser om produsentene, står det ofte at de er imot dyretesting, noe man skulle tro at betyr at de ikke tester på dyr. Dessverre er det ikke alltid sånn, og ofte tester faktisk disse produsentene på dyr. Derfor syns jeg at det er helt genialt at PETA har en database hvor du faktisk kan søke opp alle produsentene og sjekke om de tester på dyr eller ikke.

 Blant de som tester på dyr finner man en del store produsenter som Estee Lauder, L'oreal, Clarins, DOLCE & GABANA, Elisabeth Arden, MAC, Maybelline, MaxFactor og Victoria Secret's. Det er dessverre sånn at de aller største produsentene ofte tester på dyr, og grunnen til det er i mange tilfeller at de ønsker å selge produktene sine i Kina. For at kosmetiske produkter skal kunne bli solgt i Kina er det nemmelig et krav om at de må ha vært testet på dyr. Likevel ser jeg ingen grunn til å kjøpe produkter fra en produsent som tester på dyr når man har så mange andre alternativer. Blant de mest kjente som ikke tester på dyr finner vi blant annet BareMinerals, NARS, Urban Decay og Tarte for å nevne noen. 

Jeg er ikke en person som mener at man skal kaste alle produktene man har som er testet på dyr. Har man allered kjøpt dem, mener jeg at man fint kan bruke dem opp. Det jeg ønsker å få flere til å fokusere på, er nemlig det å ikke fortsette å kjøpe disse produktene. Som jeg nevnte tidligere bidrar du da til at testing på dyr fortsetter. Vi som forbrukere har mer makt enn vi tror selv, og selvom du kanskje føler at det ikke har noe å si hva du gjør, så utretter du faktisk en forskjell. 

  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KAJA HØGLUND

KAJA HØGLUND

22, Lier

My name is Kaja Høglund (21 y/o) and I love everything that has to do with photography and traveling. I'm currently living on the golden coast of Australia - enjoying life and studying Graphic Design/Photography. CONTACT: KAJA_HOGLUND@HOTMAIL.COM

Follow

Kategorier

Arkiv

hits