Sweet and Spicy Spring RollsMiddagen er i magen, og om ikke lenge er jeg klar for å hoppe i senga med Breaking Bad rullede på skjermen til jeg sovner. Denne dagen har for det meste gått med til jobb, men jeg har også rukket et par kilometer på mølla og en time eller to på kjøkkenet. Jeg laget vårruller for første gang, og jeg må si at jeg egentlig ble ganske fornøyd med resultatet! Etter å ha lest litt om vårruller, fant jeg ut at det fantes flere varianter. Jeg gikk for varianten laget med risark (om jeg kan kalle dem det). Disse skal ikke stekes tror jeg? Men jeg måtte selvsagt prøve likevel, noe som resulterte i sprekker over alt ..
Hehe, lekkert! Heldigvis ble ikke alle ødelagt, og de smakte veldig godt. Så jeg skal definitivt lage denne varianten igjen. Bare at neste gang, så dropper jeg stekingen ..

For å lage disse trenger du:

>> Risark (springrolls sheet)

>> Risnudler

>> Tamarisaus/ soyasaus

>> Sweet chilli saus

>> Frossne brokkolitopper

>> Frossne erter

>> Gulrøtter

>> Sjampingjong

>> Fersk koriander

>> Hvitløk/ hvitløkspulver

>> Chilli/ chillipulver

Grunnen til at jeg ikke skriver hvor mye du må ha av hver ingrediens, er rett og slett fordi jeg mener at man må smake seg frem selv. Liker man f.eks. gulrot bedre enn brokkoli, tar du selvsagt mer gulrot. Det er helt opp til deg! :-)

 

Fremgangsmåte:

1. Dampkok brokkoli og erter til de er møre, deretter lar du vannet renne av.

2. Stek hvitløk, chilli, sopp og raspede gulrøtter sammen med tamarisaus og sweet chilli.

3. Ha risnudlene i en skål og hell over kokende vann. La de trekke i ca. 10-15 minutter. Deretter heller du av vannet og lar dem renne ordentlig av seg.

4. Bland alt sammen i en stor kjele/bolle og evt. tilsett me sweet chilli og tamarisaus. Men pass på at det ikke blir for vått, slik at det begynner å renne av vårrullene når de er ferdige.

5. Finhakk koriander og bland med resten oppi kjelen.

6. For at risarkene skal kunne rulles, må de "dyppes" i lunkent vann. Ikke gjør det med alle samtidig, men ha en bolle ved siden av deg, slik a du kan dyppe en av gangen mens du holder på. Når du har dyppet et risark legger du det på et kjøkkenhåndkle, og legger fyll på midten av arket. Deretter bretter du inn sidene, og vips så er du ferdig!


Håper det fristet! Men nå kjenner jeg at sengen kaller, så dere får ha en fin fredagskveld ♥ Vi snakkes forhåpentligvis i morgen!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KAJA HØGLUND

KAJA HØGLUND

22, Lier

My name is Kaja Høglund (21 y/o) and I love everything that has to do with photography and traveling. I'm currently living on the golden coast of Australia - enjoying life and studying Graphic Design/Photography. CONTACT: KAJA_HOGLUND@HOTMAIL.COM

Follow

Kategorier

Arkiv

hits