Sweet potato monday

I dag har jeg eksperimentert litt på kjøkkenet. Jeg hadde så vanvittig lyst på "søtpotet-fries", men jeg klarte ikke bestemme meg for hva slags dipp jeg skulle lage. På vei hjem fra jobb tok jeg en rask tur innom butikken for å raske med meg nok frukt og grønt for hele uka. Jeg kom tilfeldigvis over aubergine, og siden jeg ikke hadde smakt det før tok jeg like gjerne med to stykker. Etter å ha søkt litt på nettet, bestemt jeg meg for å prøve og lage en slags aubergine-dipp. Siden jeg ALDRI klarer å følge en eneste oppskrift, ble det en litt annen vri på min dipp. Men herregud så god den ble!

 Jeg vet ikke helt om jeg syns den så så god ut, men hva gjør vel det? For å lage den moste jeg først 1/2 avokado, mens jeg stekte den ene auberginen i stekeovnen på 200 grader i 30 minutter. Deretter delte jeg auberginen i to, og skrapte ut innmaten med en skje. "Kjøttet" puttet jeg i food prosessoren sammen med den moste avokadoen, 3 pressede fedd hvitløk, litt salt, paprikakrydder, chillikrydder, malt koriander, pepper og sitronsaft. Tilslutt kjørte jeg food prosessoren til dippen fikk en "creamy" konsistens. Nam!

Søtpotetfriesene laget jeg enkelt ved å kutte opp en søtpotet i passe lange og tynne strimler, for så å vaske dem litt. Jeg valgte å ikke ha noe krydder på disse denne gangen, men det kan man godt om man ønsker det. I dag klarte jeg åglemme dem litt i ovnen, så de ble litt brendt noen steder, men vanligvis pleier jeg å steke dem rundt 30 minutter i 180-200 grader. Da blir de passe sprø, og litt myke inni.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KAJA HØGLUND

KAJA HØGLUND

22, Lier

My name is Kaja Høglund (21 y/o) and I love everything that has to do with photography and traveling. I'm currently living on the golden coast of Australia - enjoying life and studying Graphic Design/Photography. CONTACT: KAJA_HOGLUND@HOTMAIL.COM

Follow

Kategorier

Arkiv

hits